Het bestuur

Het bestuur van Vocal Motion bestaat momenteel uit vier betrokken bestuursleden. Binnen het koor spelen wij een belangrijke rol bij een breed scala aan taken. Zo houdt het bestuur de financiële gezondheid van de vereniging nauwlettend in de gaten en streeft naar duurzaamheid in de lange termijnplanning. Daarnaast fungeert het bestuur als het gezicht van Vocal Motion naar de buitenwereld toe, waarbij ze de vereniging vertegenwoordigen. De organisatie van evenementen en de wijze waarop Vocal Motion zich presenteert aan het publiek zijn van groot belang. Hierbij hebben wij de taak om te zorgen voor de coördinatie en een onvergetelijke ervaring voor zowel het koor als het publiek. Om dit mogelijk te maken werken wij nauw samen met verschillende commissies, zoals de muziek- en de creacommissie.

Tot slot behoort het tot de taak van het bestuur om de onderlinge warme en positieve sfeer te waarborgen. Wij zorgen ervoor dat elke stem gehoord wordt en dat iedereen zich gewaardeerd voelt binnen Vocal Motion. 

Het huidige bestuur (23/24) bestaat uit de volgende leden.

Voorzitter | Wilma

Secretaris | Marloes

Penningmeester | Petra

Algemeen bestuurslid | Mirjam

Interim bestuurslid | Tanja

De commissies

Stellen zich voor

creatieve commissie

De Creatieve Commissie houdt zich bezig met onze uitvoeringen. Dat zijn niet de optredens maar de door ons zelf georganiseerde concerten. Vaak zijn dat programma’s van 2 keer 45 min.

De Crea commissie is een groep van creatievelingen die het volgende voorbereiden:

  • Een thema van een optreden;
  • Een ontwerp van een verhaal;
  • Dit doorspelen aan de muziek afdeling om een mooie lijst van nummers erbij te maken;
  • Een ontwerp van een decor;
  • Daarna zal de commissie met medewerking van vrijwilligers een Decor maken.

De vergaderingen zijn altijd in een sfeer waarin de creativiteit moet floreren; Of te wel gezellig! Momenteel hebben we een club van 5 a 6 mensen. Dat is een mooi team met verschillende insteken van creativiteit.

Muziek commissie

Ken je dat gevoel wanneer de juiste muziek je hart doet zingen? Wel, dat is precies waar onze geweldige Muziekcommissie voor zorgt binnen Vocal Motion! Deze toegewijde groep koorleden is als een team van muzikale detectives die speuren naar nieuwe liedjes die ons repertoire laten schitteren. Maar onze taken gaan nog veel verder dan dat.

We werken samen om arrangementen te (laten)maken of aan te schaffen. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de wensen van de meeste koorleden. Dit alles natuurlijk ook in overleg met onze dirigent en pianist!

Ongeveer vier keer per jaar komen we samen om te kletsen, te evalueren en vooruit te kijken. Soms, als er iets groots op de planning staat, zoals een grote show of een mijlpaal voor ons koor, slaan we de handen ineen met andere commissies zoals de creacommissie. Samen smeden we dan een plan voor dit grote evenement.

Dus, volgende keer dat je ons hoort zingen, weet dan dat achter elke noot en achter elk nummer, onze onverschrokken muziekcommissie staat!

kleding commissie

Oké, laten we eerlijk zijn: als we stralend op het podium staan, is het niet alleen onze stem die indruk maakt. Het is ook de ongelooflijke mode-magie van onze kledingcommissie!  Wij zijn als een team van stijlgidsen die ervoor zorgen dat we er tijdens optredens op ons allerbest uitzien.

Tijdens de kerstperiode stralen we bijvoorbeeld in prachtig rood en zwart, terwijl we op andere momenten rocken in spijkerbroeken met felgekleurde, effen tops. We weten precies hoe we de stijl en energie van ons optreden moeten vastleggen in onze outfits.

Nu komt het leukste deel: op dit moment bestaat ons modieuze team uit twee toegewijde leden die als modegoeroes door het leven gaan. We hebben één doel voor ogen: ervoor zorgen dat we er niet alleen geweldig uitzien, maar ons ook zelfverzekerd voelen op het podium. Wij zijn de stylisten achter onze show die ons de juiste look geven om onze muziek tot leven te brengen.

Choreografie commissie

Wij dansfanaten brainstormen als ware artiesten en toveren een hele reeks simpele bewegingen uit onze hoed die onze optredens extra flair geven. De meeste nummers krijgen van ons een speciale choreografische touch die perfect samenvalt met de emoties en de boodschap van de muziek. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de dansideeën maar we brengen ze ook tot leven. Voor onze mede-koorleden staan we vooraan, uitleggend hoe de bewegingen moeten worden uitgevoerd. Samen met de dirigent, de creatieve commissie en de muziekcommissie werken we nauw samen om onze optredens, groot en klein, extra glans te geven.

Het stiekeme swingen van onze koorleden tijdens een optreden, wordt mede mogelijk gemaakt door onze dappere choreografie commissie!