Song and Dance Company

Vocal Motion

Wij zijn Song and Dance Company Vocal Motion, het gezelligste koor van Almere! Onder leiding van onze dirigent Michael Elia en met begeleiding van onze pianist Gerke de Boer zingen wij een zeer uitgebreid repertoire. Van golden oldies tot recente top 40 hits en van een vrolijk up-tempo nummer tot een prachtige ballad: wij zingen het allemaal. Een greep uit ons repertoire: Arcade (Duncan Laurence), Everything (Michael Bublé), Happy (Pharrell Williams), Human (Rag’n’Bone Man), Memories (Maroon 5), Reach out I’ll be there (Four Tops) en Walking on sunshine (Katrina & The Waves).

Niet alleen ons repertoire is gemixt, ook de samenstelling van het koor. Verschillende culturen, verschillende beroepen/werkgebieden, de oudste is in de 70 en de jongste eind 20. Hoe leuk is dat? Op 16 november 2024 bestaan we 30 jaar, dat vieren we met een jubileumconcert in de Glasbak. We zijn al druk bezig met het oefenen van speciale nummers voor dit concert!

Daarnaast zijn wij momenteel op zoek naar mannen om ons leuke koor te komen versterken! Dus ben jij een man en hou je van zingen? Je bent van harte welkom om eens te komen kijken en sfeer te proeven. Wij repeteren op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur met een korte pauze om 21.00 uur. We kijken uit naar je komst!

(Het zou fijn zijn als je wel van tevoren even laat weten dat je komt, stuur hiervoor een mailtje naar sdcvm@outlook.com of vul eenvoudig het formulier in.)

De Stemgroepen

Stellen zich voor

Sopranen

Sopranen

Rieneke, Mirjam, Susanne, Sophia, Wilma, Antoinette, Sheena, Mirjam, Maartje, Yvonne & Samira

Een sopraan is iemand die in de muziek een hoge vrouwelijke zangstem heeft. Zij kan als hoogste toon tot de hoogste c, a of zelfs f zingen. Dit laatste is misschien wel heel ambitieus. In ons koor zingen er nu 11 enthousiaste sopranen, bestaande uit 5 mezzo’s, die een toontje lager zingen dan de sopranen, en 6 sopranen.

Het leuke aan deze stemgroep, is de diversiteit aan zangachtergrond, afkomst, leeftijd en zangbereik. Als sopraan stijg je meestal net iets boven de melodielijn uit. Dit geeft een mooi effect aan het geheel. De sopranen komen zo nu en dan bij elkaar om hun partij te oefenen en dat gaat uiteraard gepaard met een hapje, een drankje en een hele berg gezelligheid!

Alten

Alten

Joanna, Tanja, Tanja, Petra, Majorie, Marloes, Ingrid, Yvonne, Vrouke, Laila & Annette

Wij zijn de alten van ons leuke koor en vormen de laagste dames stem. Wij zijn met zijn elfen. Dat lijkt veel, maar we zijn nooit helemaal compleet! Sommigen van ons hebben een drukke baan met wisseldiensten, er is wel eens iemand ziek of lekker met vakantie. De oudste van ons is 70 en de jongste is 32 jaar. Hoe leuk is dat?

Als er een optreden voor de deur staat, organiseren we een altenavond bij één van ons thuis. Er is dan altijd wat lekkers bij de koffie of thee.

Het is de bedoeling dat we extra oefenen voor het optreden maar heel vaak delen we lief en leed op zo’n avond en hebben we veel lol. Elk jaar sluiten we het seizoen af met een Bonte Avond. De alten hebben de naam om dan iets geks te doen. Samen met alle andere stemgroepen, de dirigent en de pianist vormen wij Vocal Motion.

Tenoren

Tenoren

Bert, Han, Miguel & Corry

Wij zijn de tenoren, de hoge heren (en vrouw!) stem. Wij zingen vaak uitdagende partijen als enige zingende ‘mannen’stem. Omdat er zoveel dames zijn doen wij extra ons best om goed hoorbaar te zijn! Dat valt natuurlijk niet mee met maar vier tenoren tegen twintig dames.

De oefenavonden doen wij natuurlijk maar met zijn vieren. Toch is het zeker niet minder gezellig! Al wordt er wel wat minder gekletst dan bij de alten. Tegen al die vrouwen bij elkaar kan natuurlijk niemand opkletsen!

Bassen

Bassen

Henry, Dick, Jaques & Nico

De bassen zijn vaak in de minderheid. Wat gek is, daar door de evolutie de mannen een steeds lagere stem krijgen. Luister maar naar de hits uit de jaren vijftig. Dat waren allemaal hoge mannenstemmen. Hardrock zangers uit de jaren zeventig eveneens. En nu zijn de stemmen wat lager.

Wat een groot voordeel is aan bas zijn, is dat we veelal ritmische ondersteuning bieden aan het geheel. Dat betekent dat onze timing perfect moet zijn maar het nogal eens ontbreekt aan tekst kennis. Nu is dat laatste niet zo moeilijk daar we zingen wat we zijn: “dom dom dom oeoeoeoehhh”. Een kind kan de BAS doen (Dank aan Nico). We hoeven ook niet de grootste stemgroep te worden. Immers klinken lage noten altijd verder door dan hoge. Echter is enige aanvulling zeker gewenst. Er is namelijk niks lekkerder dan lopen brommen in aanvulling op de engelen stemmen van de sopranen, alten en tenoren.